Shuttle

En flygplatsshuttle, airport shuttle, är ett bekvämt och prisvärt transportsätt att ta sig till eller från en flygplats. Du bokar en (eller flera) platser i en minibuss som sedan samkör dig och andra gäster till era hotell.

I grund och botten handlar airport shuttles om en minibuss som ett fåtal passagerare delar på. Vid många tillfällen när en större grupp ska ut och resa, bokas en shuttle eller en privat transferbuss som agerar flygtransfer till och från hotellet och flygplatsen. Det är i regel ett bekvämt och ett trevligt sätt att resa på och ett smidigare alternativ till en vanlig flygbuss eftersom att du kommer hela vägen till hotellentrén.

 

En flexibel transportlösning

Passagerare som inte vill vänta på specifika avgångstider för flygbussar och tåg, kan med fördel välja en shuttle. Med detta sagt, behöver en shuttle inte enbart betyda transfer till och från flygplatsen. Det kan också röra sig om ett kvällsevent där gästerna sedan behöver köras hem säkert och snabbt, alternativt ta sig till och från en plats under dagen. På så vis kan en shuttle beskrivas som en mycket flexibel lösning vid transportbehov.

Bekvämlighet

En shuttlebuss är ofta mycket bekvämt utrustad för passagerarna. Ett företagen brukar också vara noga med hög service och trevlig stämning ombord, så att passagerarna ska trivas ännu mer. Med andra ord är en shuttle samåkning med högre klass. Det kan beskrivas som ett mellanting mellan taxi och flygbuss, både i bekvämlighetssyfte och i ren fysisk aspekt.

Boka shuttle

Enklast är att boka shuttle i förväg innan avresa. Då får du bäst pris och riskerar inte att alla bussar är upptagna av andra resenärer. Använd gärna vår sökmotor för att se om det finns airport shuttles i den stad du ska till. Airport shuttles körs av privata aktörer och företag, till vilka du vänder dig om du vill ha delad flygplatstransfer. Bussen kommer då stå redo på flygplatsen vid en viss hållplats eller parkering och sedan köra dig och ditt sällskap direkt till hotellet utan att ni ens behöver fundera på vilken tunnelbana ni ska ta eller vilket tåg ni måste vänta in.

 

Många hotell erbjuder shuttles för sina gäster, medan du i andra fall måste boka själv. Hör även med hotellet du eller ni har bokat för att se om de har färdiga shuttlebussar som kör gästerna till hotellet. Ibland kan flera hotell samverka och några av passagerarna kan behöva släppas av först, vilket innebär några stopp på vägen.

 

I en del hotellbokningar ingår shuttletransfer i rumspriset. Vanligast är detta för hotell runt flygplatser. Se med ditt hotell vad som gäller.

 

Boka tur och retur på samma gång

En stor fördel när du bokar shuttle är att du allt som oftast kan boka en tur och returbiljett på samma gång utan att behöva boka dem separat. Du har således din plats säkrad både för ditresa och för hemresa.

 

Privat transfer

Ett alternativ till shuttlebussen, är privat transfer där ett privat sällskap som en familj eller kompisgäng delar på en minibuss och en privatchaufför. Principen med shuttlebussen är densamma, förutom att ni vid privat transfer känner varandra hela gänget och bokar tillsammans.

 

Felbokningar kan ibland förekomma…

De flesta shuttles anländer givetvis i tid, speciellt om de kör regelbundet, men det händer då och då att felbokningar sker och föraren missar avgången eller upphämtningen. Om detta händer, gå till receptionen på ditt hotell och fråga om hotellpersonalen kan ringa och styra upp problemet. Ha bokningen och alla telefonnummer tillgängliga för att lätt kunna få tag i ansvarig personal.